Weekly Obsession #10

Posted by Sacha in Foto, Hobby, LEGO, Netflix, Weekly Obsession | Leave a comment

Bum bum… Så fløj der hele to uger afsted, men det er der en rigtig god grund til da jeg i forrige uge brugte det meste af min fritid på LEGO, i det jeg skulle færdiggøre min MOC, der skulle med til klodsfest.

LEGO har fyldt meget de seneste to uger, men det største har været noget helt andet.
Jeg har kæmpet med eksamensangst, præstationsangst og præsentationsangst; førstnævnte slap jeg af med i forbindelse med et eksamensangsforløb, men de siamesiske tvillinger præstationsangst og præsentationsangt ville ikke rigtigt slippe, så dem har jeg haft fornøjelsen af med mellemrum, ofte har jeg kunne holde dem på afstand ved at mentaltræne og gøre plads til dem, og jeg har slået mig selv i hovedet så mange gange, fordi det har været frustrerende at øverste etage har låst og flugtinstinktet er slået til.
Men i forbindelse med mit stepdans, som er på en danseskole har man som bekendt en opvisningsdag og længe har jeg været helt ude at svømme ved tanken om at skulle stå midt på et gulv og danse foran mange mennesker, og det blev ikke bedre da vi tre fik tildelt 8 takter – solo!
En dag da hjernen igen slog knuder, gav de andre mig et kærligt los (et af de helt store) og det var den nøgle der skulle til.
For da vi ramte hallen og stod og ventede på at det skulle være vores tur, hvor musikken befandt sig på min telefon – som var tilsluttet anlægget.
Så var det som cirkushesten der lugtede savsmuld – for sandheden er at jeg som barn og teenager har danset for mange mennesker, har danset foran mange kritiske mennesker hvor vi kun var to par på scenen, har danset foran et snurrende kamera.
Så det at gå på gulvet med kun en lille smule sommerfugle i maven, den der følelse af at give tegn til at musikken skulle startes og så være på og have en fest de lidt over 2 minutter vi dansede. Det at danse igennem fejl, og utakt uden at blive slået ud.
Det var fedt, det var så fedt at jeg nærmest var svævende flere dage efter og jeg kunne sagtens have taget en opvisning mere dagen efter.

Dette smittede også af på mit LEGO-byggeri, for jeg var ikke nervøs for at vise det frem.
Jeg vidste at mit byggeri forsat er på rookiestadiet, men jeg var og er forsat stolt af det.
I konkurrencen havde jeg ikke en chance, men jeg fik feedback og ny inspiration.

Obsession som overskriften er på denne serie, oversættes til besættelse på dansk og er sådan set ikke videre positivt ladet, men jeg har valgt at twiste det til noget positivt.
Netop fordi jeg i mange år har kæmpet med en hjerne der har det med at lege kluddermor, og forsat gør det.

Jeg har været mentalt i kulkælderen, faktisk er store dele af 2015 gemt i en tåge for mig – hvis man er en af de heldige der har haft old og i den forbindelse har hørt om Ate, eller rullegardinet Ate som hun blev beskrevet af min oldlærer, så er det sådan 2015 har været for mig.
Så det at beslutte sig for at anskue verden mere lyserødt har været en kæmpe beslutning, vi er knap en tredjedel inde i 2016 og allerede nu overgår den de forgående år.

Disse Weekly Obsession indlæg kan godt virke lidt overfladiske, men det er min ventil.
Det er der hvor jeg vil have lov til at være ekstremt navlebeskuende (noget jeg har skulle lære at omfavne) og vise hvad der kværner rundt inde i skalden på mig.
Uanset om det er dybere tanker (måske pænt pakket ind), eller musik og film/tv.
Der er 10 dage til at jeg rammer midten af 30’erne og selvom jeg har panikket lidt over det, så glæder jeg mig til at fylde 34.

For jeg har oplevet teenagere på tæt hold, og særligt et møde gjorde at jeg er glad for at det er nogle år siden, for at sige det mildt, at jeg selv var teenager på kanten til 20’erne og voksenlivet.

Tilbage til LEGO, for det har som nævnt fyldt meget og det fylder forsat en del på mit spisebord, i det at der er en del elementer der nu skal sorteres og lægges i rette æske til en anden god gang.
Til Klodsfest (det hedder vores årlige samling, hvilket også inkludere en publikumsdag) tog jeg en hel del billeder, så det som en oplagt mulighed at teste kameraet i en hals elendige gule belysning.
Ikke alle billeder er lagt ind på Flickr endnu, i det ting tager tid når man kun har netforbindelse via mobilt bredbånd, for når der uploades et billede, så er det eneste internetforbindelsen kan klare.

230416Klodsfest2
Jeg besluttede mig for at min figur skulle ind på de fleste layouts, som en rigtig turist.
Her på besøg et sted i ridder/borguniverset – hvilket endte med at slå det klassiske bylayout i størrelse (godt hjulpet på vej af mandefald blandt bybyggerne).

250416Klodsfest12
Her photobombed af sigfig’en tilhørende “borg-bagmanden” – en sigfig står for signaturfigur, hvilket vil sige: en selv i LEGO, og den behøver ikke at ligne en, det skal blot repræsentere en.

250416Klodsfest9
Var også lige et smut forbi et kvindecykelløb (meget apropos snakken om kønsopdelt svømning).
På filmsiden så har netflix netop lagt de to film Friends with Benefits samt No Strings Attached, som begge er fra 2011 og har samme emne som omdrejningspunkt – det man med en pæn betegnelse kalder for “venner med fordele”. Det er interessant hvordan samme emne kan give to i mine øjne så forskellige film – dog uden de store overraskende slutninger.
Jeg er mest til Friends with Benefits, da den på en eller anden måde er mere let i det, hvor hovedpersonerne ikke har behovet for støttehjul til at få handlingen til at køre.
Hvor imod No Strings Attached i min optik kun er seværdig pga diverse sidekicks, herunder Jake Johnsons karakter (skuespilleren er bedre kendt som Nick Miller fra New Girl). Det er alle sidekaraktererne der er de interessante, som gør at filmen ikke falder igennem som komedie, med nogle få ændringer kunne den helt sikkert have fungeret som et romantisk drama i stedet for romantisk komedie.

Se filmene selv, og bedøm selv – hvilken en af dem I synes fungerer bedst.

På musikfronten så er det desværre de samme numre som forsat rumsterer i baghovedet.
Men mon ikke der sker en lille rotation indenfor den næste uge?

Det var denne udgave af Weekly Obsession – en mere alvorlig og knap så lyserød udgave, selvom jeg har gjort et ihærdigt forsøg at få bare lidt lyserød ind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.