“ting du skal nå inden du er…” – lister

Posted by Sacha in Samfund, tankestreg | 1 Comment

Lister over hvad man skal/bør droppe/nå/What ever inden man fylder 20,25,30 lader til at være noget et hvert (online)magasin med respekt for sig selv har bragt indenfor det seneste halve år og gerne flere forskellige lister, forfattet af flere forskellige kvinder og fællesnævneren for dem er at de tager sig selv lidt for seriøst.
Undskyld, men vi kvinder dunker hinanden mere end rigeligt i hovedet i forvejen om hvad der skal til for at være en rigtigt (perfekt) kvinde.

For kun to dage siden var det kvindernes internationale kampdag, eller blot kvindedag hvis man oversætter det fra engelsk, hvilket lader til at være den eneste dag på året hvor kvinder taler om at bakke hinanden op i stedet for at pille ned, det er en våbenhviledag.

Jeg hader disse lister, vitterligt hader dem – netop fordi de er for generelle og uden ret meget humor.
Dog har jeg læst nogle få lister, som vender det hele på hovedet, som er humor fra ende til anden – flere af dem tak.
For hvad en kvinde skal nå inden hun er 20,25,30… 35,40, 50 år. er langt fra det samme, som hvad andre kvinder måtte have af mål, idéer og drømme.
Selv forkastede jeg disse lister da jeg var omkring 20, fordi de mål jeg havde sat som 15 årig lå ad en anden vej, end den jeg var på vej ned af.

Jeg elsker lister, elsker at skrive lister men de sidste 14 år har de primært fungeret som idéer og pejlemærker, jeg har kun krydset enkelte af disse væsentlige punkter af, på den liste af pejlemærker jeg lavede som 20-21 årig, ellers er de resterende punkter blevet omformuleret fordi retningen som jeg er gået af er blevet en anden end først antaget.

Man bliver ikke mere perfekt af, at kunne krydse en masse punkter af på en given liste inden man er fyldt 20, 25, 30 år og det kan vi takke vores formødre for, de idealer vi prøver at leve op til, er nogle vi selv sætter op og slår hinanden i hovedet med.

Jeg fylder 34 lige om lidt og mange af de lister jeg har set, der har jeg fejlet totalt og har slet ikke opnået de ting inden jeg fyldte hverken 25 eller 30, til gengæld har jeg opnået andre ting.

Så skal vi ikke blive enige om en ting, vi skal blive bedre til at behandle hinanden bedre (og det gælder også mig selv, er sgutte hellig), skåltaler hjælper ikke en dyt, handling hjælper.

One Response to “ting du skal nå inden du er…” – lister

  1. Pingback: Lidt mere om lister og kvinders evne til at slå hinanden i hovedet | Jordforbindelse(n)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.