Status: Nåede jeg i mål?

Posted by Sacha in Mad, tankestreg | Tagged , | Leave a comment

Desværre ikke, og ja desværre.
Men bare fordi jeg ikke nåede i mål, så betyder det ikke at jeg ikke har lært noget eller fået mod på nyt, og det er disse ting der er det væsentligste – for det har fået mig ud af boksen, men det har også vist mig at planlægning er en nødvendighed jeg ikke kan komme uden om, hvis jeg gerne vil have ordentlig mad hver dag også på dage hvor batteriet er mere end fladt, så hjælper det ikke med: Hvad-jeg-har-lyst-til-i-aften, så hedder det: Planlægning-planlægning-planlægning.

Så at jeg ikke nåede i mål har været gavnligt.

Hvad nåede jeg så ikke?

 • Bearnaise sauce
 • Butter Chicken
 • Raspberry cheesecakebrownie
 • Chokoladefudge
 • Friteret camenbert ell. brie
 • Brdr. prises skinkekroketter
 • Hjemmelavet flødeost
 • Langtidsstegt lam
 • Ostefondue
 • Andet end den klasssiske pasta med kødsovs
 • Risotto
 • Rugbrød
 • salsa
 • Smoothies (fra US-bogen)
 • Tabuleh
 • Tartarsauce
 • Tortillas
 • Gedeost

Sum: 18 ud af 52 mangler, dvs 34 ting er nået.
Men det betyder ikke at jeg kun har været igennem 34 nye ting, har været igennem flere, men ikke alt er sluppet igennem linsen på mit kamera eller tastaturet på computeren.

På listen over ting der ikke blev streget, men som jeg alligevel har snuset til er:

 • Lam.
  Det kan godt ske at jeg ikke lige fik langtidsstegt sådan en fætter, men lam til en… så ville jeg skule foræde mig i lam, i stedet fik jeg prøvet et lille stykke lam af, endda fik jeg spist genopvarmet lam med velbehag, hvilket er en succceshistorie, da jeg eller ikke har brudt mig om lam på andendagen.
  Tricket for mig er at stege de rosa på førstedagen og resten bliver på andendagen gennemstegt – hvorved tørt lam undgåes.
 • Citronkylling.
  Jeg fik noget citronkylling i 2012, men det blev ikke streget af listen, da det endte med 1)ikke at blive tilberedt af mig og 2) smagte lidt for meget af fisk takket været ansjoserne og ikke mindst 3) opskriften var yderst mangelfuld.
  Men citronkylling er ikke opgivet, det må kunne laves uden at smage fisket.
 • Andet end den klassiske pasta…
  Jeg har været ude i pastaens verden, også i den alternative verden – men ikke noget jeg havde behov for at grifle om, eller strege af listen, hvilket er lidt imponerende, for er jeg virkelig så idéforladt når det gælder pasta?!
 • Friteret brie/camembert.
  Jeg prøvede en variant, hvor en lille trekant blev pakket ind i en tortillapandekage, af købeslagsen. Men forsøget er ikke nok til at punktet kunne streges.
 • Risotto.
  Jeg nåede så langt at købe en pose risottoris og en klods (vacuumpakket) parmasan en gang i december og så nåede jeg ikke videre, så intentionerne var der – da jeg endelig fandt posen med ris, og så nåede jeg ikke videre end det.

Det at jeg ikke nåede det 2012, betyder ikke at jeg siger: Ærgerligt, det nåede jeg ikke – videre til noget nyt.
Nope, det betyder at det ryger videre med ind i 2013, eneste undtagelse er lammestegen der stryges som direkte mål, da det vil kræve flere om sådan en steg, end undertegnede og mit stribede rovdyr, men den vil forsat være at finde i baghovedet hvis nu lejligheden skulle dukke op.

Med denne griflen kan jeg nu tage hul på 2013’s udfordringer, og skulle man være interesseret i det jeg nåede at komme igennem, så er de er finde under tag’et opskrift eller kategorien mad 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.