Så er det svært ikke at være stolt!

Posted by Sacha in Aha | Tagged , | Leave a comment

Jeg faldt over en artikel på fyens.dk, hvor jeg kunne læse at en af mine tidligere undervisere på SDU er blevet indstillet til prisen: “Årets Danske Forskningsresultat 2010” .

En forskning han havde gang i, så småt, tilbage i foråret 2005, hvor han endelig havde fået adgang til materialerne, via kontakter i det store udland.
Ikke nok med det, så har en studieveninde lige fortalt mig at han også er med ved undersøgelserne at Thyge Brahe.

Nå men ikke nok med det, så klikker jeg ind på linket i artiken og sørme om min specialevejleder ikke også er nomineret for sin opdagelse.
En opdagelse som blev puslet med i samme lab. som mig (og et par andre steder på uni).
Der er tale om et rør, som genanvender luften i en bygning, lidt som et airconditionanlæg – men med den lille finte at luften renses og bruges på ny.
Da det er en klimaforsker der har været i gang, så sparer den ydermere energi.
Det er lidt svært at forklare hvad det kan, for jeg har kun fanget essensen af det.
Men prototypen er bygget ind i “Green Lighthouse”, som er den nyopførte administrationsbygning på Naturvidenskabeligt fakultet ved Københavns Universitet.

Jeg synes det er fedt og jeg er beæret over at jeg som studerende har fået lov til at arbejde sammen med, så dygtige og inspirerende forskere.

Min bachelorvejleder er i denne omgang ikke nævnt, men det har han været af flere omgange, grundet hans forskningsarbejde.

Så Danmarks forskningsinstitutioner har en masse dygtige mennesker siddende, som laver forskning der rækker ud mod både det humanistiske og samfundsfaglige område.

Så kemien verden er kæmpe stor, hvilket man først rigtigt ser den dag man starter på uddannelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.