På (online) skolebænken

Posted by Sacha in Hobby | 2 Comments

For tre år siden foretog jeg en investering, i det mit lommekamera fra Canon blev skiftet ud med en knap så lommevenlig variant i form af et DSLR-kamera – også fra Canon.
Begrundelse: Jeg ville gerne lidt mere end hvad lommekameraet kunne byde på.

At gå fra en lommevariant til en model er kan lidt mere, er noget af et spring både i forhold til hvad selve kameraet koster og i forhold til de mange indstillinger fra fuldautomatisk over diverse semiautomatiske funktioner til fuldstændig manuelt.

Det første år gik med at lære kameraet at kende på egen hånd, hvilket er noget af en mundfuld især når man som jeg insisterede på at jeg hovedsagligt skulle bruge de semiautomatiske funktioner og så lege lidt med den manuelle funktion, fordi det ville være spild at penge at forsætte på “autopiloten”.

For to år siden var jeg så heldig at falde over et en-dags fotokursus hos Pinkstudio, hvilket var lige hvad jeg havde brug for at komme rigtigt i gang med de manuelle indstillinger på kameraet, men når man i perioder ikke får brugt kameraet helt så meget som man egentlig ønsker, så går nogle ting i glemmebogen, for ting skal bruges for at det kan huskes.

Det seneste halve år (plus det løse) har jeg manglet lidt hjælp til at komme videre, til at bygge ovenpå det jeg allerede har lært, da Ekko Rocks begyndte at skrive lidt omkring det hun lærte på det online fotokurset fra A Beautyful Mess, så blev der pirket til min nysgerrighed og efter at have overvejet det i en måneds tid, tog jeg mig sammen og klikkede kurset hjem.

Kurset starter helt fra bunden af, som i: Helt fra bunden hvor den totalt uøvede kan være med (så længe man kan læse engelsk), så de første to – tre lektioner er den blide introduktion.
For de af os der har haft lidt undervisning, er det en rar genopfriskning.
Jeg er nu nået til lektion 6 (af i alt 24) og her er der noget at tage fat på.
For jeg skal igennem 10 forskellige måder at komponere et billede på (firkantet sagt) og for mig et god udfordring, for jeg har igennem årene fundet mine favoritter, så jeg bliver i denne lektion udfordret lidt på mine vaner, hvilket er sundt og kun positivt i forhold til kreativiteten, da det samtidigt med gør det klart for mig hvor jeg har mine svagheder.

En af udfordringerne var eksempelvis at udnytte den eller de genstande der står i vejen for ens hovedmotiv.
I Assens findes Peter Willemoes fødehjem (I det hele taget har mange store danske mænd trådt deres barnesko på fyn) og foran huset er der et par moderne lygtepæle, så i stedet for at lade dem modarbejde mig, fotograferede jeg huset forfra og lod pælene være to vertikale linjer der bryder fladen. Fortid møder nutid.
310715_Peter_Willemoes2310715_Peter_Willemoes

2 Responses to På (online) skolebænken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.