Øvelse gør mester

Posted by Sacha in Foto | 2 Comments

Hvem har ikke fået smidt: “øvelse gør mester” efter sig, når man som barn opgivende har sagt: “Jeg kan ikke finde ud af det.”
Men jeg bryder mig ikke om vendingen, for øvelse gør ikke nødvendigvis en mester, men man bliver bedre.

Jeg fik en lille udfordring for nogle måneder siden, hvor jeg blev spurgt om jeg ville tage billeder til min søster og (kommende) svogers bryllup, mere præcist: Deres bryllupsbilleder.
Det er stort, det er virkelig stort – fordi det er en slags billeder man ikke kan tage om og nok er mit kamera ofte en forlængelse af min arm, men det at fotografere mennesker har aldrig været noget jeg har brændt for, faktisk elsker jeg billeder der kan give et indtryk af Palle alene i verden, billeder hvor der højst er skyggen af mennesker.
Så det at tage billeder af mennesker er at hoppe ud af min komfortzone, et godt stykke udenfor komfortzonen.
Så i weekenden udnyttede jeg tiden sammen med familien, herunder min nevø på 2 år.
For at fotografere en tumling er virkelig en udfordring, for sådan en sidder ikke stille ret lang tid af gangen.
Det var en udfordring af de store, så +300 billeder senere er jeg ved at kigge billederne igennem, for at notere hvad der fungere og hvad der ikke fungerer.
Men der blev også plads til at hoppe ind i komfortzonen og dyrke de udfordringer der forsat findes derinde, blandt andet det at fange farven rød, for hold nu op, rød og orange er noget af det sværeste at fange den rigtige farve igennem linsen.

220316VedStranden1

Men det lykkedes mig næsten at fange den rigtige røde her, og noget siger mig at vi er ude i fysikken love, som gør at rød er svær at fange i modsætning til blå.

220316VedStranden2
Jeg kan virkelig godt lide dette billede, som er resultatet af lidt leg, i det jeg egentlig stod og fotograferede de nøgne grene, da min søster kiggede på det jeg havde snotten helt nede i. Der er bare et eller andet udefinerbart over det.

220316VedStranden4
Stort set samtlige både stod parkeret oppe på parkeringspladserne ved Bogense Marina, faktisk var det svært at finde en ledig plads til en bil, fordi der var både over alt.
Årsagen til at der er tomt for både skyldes at man er ved at anlægge nye broer til bådene og de var i søndags endnu ikke forbundet med land.

220316VedStranden5
Det her er forår!

Jeg kunne have vist billederne af familien, men jeg synes de skal godkende billederne før jeg lægger dem op.

I mellem tiden: Øvelse gør mig bedre.

2 Responses to Øvelse gør mester

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.