Lidt mere om lister og kvinders evne til at slå hinanden i hovedet

Posted by Sacha in tankestreg | Leave a comment

Seriøst?! Jeg troede at nu ville emnet omhandlende alderesrelaterede lister være udtømt, men det lader til at være det eneste emne man kan tale om nu, og nu bidrager jeg selv til snakken – igen.
Selv lister der prøver på at have den morsomme vinkel er ikke længere morsomme, men tåkrummende.

Disse lister er så trættende, for nej der findes ikke en facitliste, for hvad man skal nå inden en given alder og nej der findes hellere ikke officielle afkrydsningslister over hvad det vil sige at være voksen.
Disse listers er til gengæld utroligt praktiske, når vi skal slå andre kvinder i hovedet med noget, som er lidt mere raffineret end at fortælle en veninde/bekendt/totalt fremmed at hun er for tynd/tyk, bleg/farvet, småbarmet/storbarmet, fladnumset/stornumset osv. osv.
Fordi vi kvinder er gode til at sige det usagte, fordi vi sagde jo ingenting og så er sådanne tjeklister jo pokkers praktiske selv i 2016, selvom nogle af tingene nærmere hørte sig til i syttenhunderede og grønlangkål

Det er i orden at mænd er lidt nogle drengerøve, har diverse spillekonsoller, have samlinger af “barnlige genstande” og helt generelt være i kontakt med deres indre 5 årige.
Nogen vil sikkert kalde det lidt sødt og charmerende, men når det så kommer til kvinder så krøller vi lige en liste ud fra bunden af vores store “håndtasker” og rynker brynene kraftigt, for blandt kvinder er barnligt noget ekstremt negativt, faktisk mens jeg skriver det kan jeg høre utallige kvinders vrængen både fra film/tv og fra den virkelige verden og nej, det er ikke mænd der vrænger ordet, nej det er kvinder.
For: Ha! Hun opfylder ikke listen over at være perfekt/en rigtig kvinde.
De eneste der kan slippe af sted med at være “barnlige” er kvinder på en scene, i en rolle.

Vi bruger så helvedes meget tid på disse lister, som vi måler os selv og hinanden på. Men det sjoveste og det mener jeg er uhørt morsomt. Skulle en mand formaste sig til at nævne nogle af disse ting og måle kvinder ud fra det, SÅ! Falder der brænde ned og her forener kvinder sig og der går ikke længe inden ordet: Mandschauvinist lyder.
Hvis disse mænd der kunne havne i mandschauvinistfælden talte kvindesprog, så ville ingen løfte et øjenbryn.

Jeg elsker lister, hvilket jeg også skrevet tidligere og en god liste i min optik, er en jeg får en positiv oplevelse af. Hvad enten det er den klassiske bloglegsliste, en erfaringliste, ønskeliste, ambitionsliste, kort sagt lister der tager udgangspunkt i netop den person, uden at det mellem linjerne skal forsøges at presses ned over hovedet på andre.

– og lige netop sidste linje, fik mig til at overveje dette indlæg – for det er mit syn på tingene og mit ønske om hvordan vi kan behandle hinanden bare en my bedre, for jeg kunne nøjes med at råbe: STOP!!
Men jeg er oprigtigt træt af den måde vi slår hinanden i hovedet med det usagte, for det gavner os absolut ikke.

Nej, jeg er på ingen måder hellig, jeg er kvinde og det har lært mig at når man befinder sig i bassinet med piratfisk, så er det tiltider nødvendigt at agere som piratfisk. Det handler kort og godt om gode gamle Darwin.
Dog forsøger jeg at blive bedre, selvom nogle mennesker gør det svært for mig, at holde mund og nøjes med at slå hovedet i bordet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.