Kreativitet i et køkken

Posted by Sacha in Mad | 2 Comments

Det er egentligt pudsigt, hvor mange undskyldninger man kan finde på for ikke at være kreativ i køkkenet, at vælge den lette løsning med halv og helfabrikata, som alligevel tager lige så lang tid at lave, fordi man liiige skal tilsætte lidt ekstra.

Intet ondt om halv og hel fabrikata fra min side af, har gjort og gør forsat brug af det selv, min undskyldning hedder: “Dinner for one”, hvilket i grunden er en åndssvag undsskyldning, for når der kun laves mad til en, er der også kun en at tage hensyn til.

De eneste steder hvor der reelt er problemer er når skal laves kage, især den slags der ikke rigtigt kan skaleres ned. Hvilke problemer, helt klart hverdagsproblemer.

Det er lidt komist ikk’?

For stege er jo ikke noget problem, selvom jeg har påstået det overfor mig selv det sidste årti. For frisk steg dag et, genopvarm et stykke dag to og resten skåret ud i portioner til fryseren, til en anden god dag.

I en af de sidste dage i det gamle år, da skrev Klidmoster lidt om udsalgsjuleænder, og det gav mig en idé, hvorfor ikke slå til på sådan en and eller to og så være kreativ efterfølgende – jeg har trods alt en fryser.
I dag skriver Piskeriset lidt om kylling på mange måder og jeg havde ærlig talt ikke tænkt, at samme trick i princippet kunne overføres til andre fra fjerkræfamilien.

Da jeg ikke lige frem er i kogebogsunderskud, så burde det være muligt at finde noget inspiration i en af mine bøger og skulle det gå helt galt, så findes der sådan noget der hedder et bibliotek…

For at gøre det ekstra underholdende, så er and først noget jeg indenfor det sidste halve år er begyndt at kunne se en fidus i, muligvis fordi jeg ellers kun har oplevet det  kønsløst druknet i fed brun sovs.

2 Responses to Kreativitet i et køkken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.