Julens mange sange #1

Posted by Sacha in tankestreg | Tagged , , | Leave a comment

Det er egenligt utroligt hvor mange sange der handler om jul og december, både på dansk og på udenlandsk.

Blandt de klassiske der er julekalendersange, hvor nogle sange af den ene eller anden grund hænger bedre fast.

Blandt dem er der Posten sang fra dukkejulekalenderen Vinterbyøster, som jeg selv husker at have set, så jeg husker ikke om den måtte have været genudsendt i starten af 80’erne.
Men sangen er meget aktuel i forhold til dagen stor dyne af sne, så denne sang minder mig om de to vintre jeg gik post og især den hvor jeg slæbte “pakker” rundt i mit postkvarter dagene op til jul, et kvarter hvor man først opdagede den manglende salt eller grus på vej ned af trappen eller ud af havegangen.

Så er der også Jullerup Færgeby og sangen om hvad man kan få for en krone, som barn var dette en af de dumme julekalendere – for der var ingen nisser med, nøj hvor jeg husker skuffelsen. Det bedste ved denne julekalender var indledningen med Avisen, Trygsen og alle hans ansatte – hvor Jesper Klein stod for alle rollerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.