Intet nyt under solen

Posted by Sacha in Håndarbejdskurven, Hobby, tankestreg | Tagged , | 2 Comments

I dag har jeg brugt noget tid på at researche (fantastisk godt dansk ord) hvem der ifølge akademikernes jobbank, har sagt god for uopfordrede ansøgninger.
Det ligger nemlig temmelig tungt med jobs jeg ikke er overkvalificeret til eller bare ikke kvalificeret til.

Samtidigt har der de seneste par dage i medierne, endnu en gang, været snak om bonusordninger blandt de danske universiteter, for at ansætte flere kvinder, for at pynte på det er der tale om kvalificerede kvinder.

Jeg må ærligt indrømme, at jeg mister lidt lysten til at søge arbejde (visse steder), for jeg vil ikke ansættes til noget, fordi jeg er kvinde og stedet får nogle håndører ud af det, plus det at de kan klappe sig selv på skulderen over at have opfyldt kvoten og pynte lidt i statistikkerne.

Bare tanken, om man nu er blevet ansat fordi man var den bedste eller man blev ansat fordi man var nummer 2, 3, 4, eller 5 – men blev ansat grundet kønnet.

I forvejen kan det være svært for kvinder i den fødedygtige alder at få en fod indenfor, selvom man ikke må spørge ind til private forhold, mon ikke at der er mange ledere der lige kigger en ekstra gang og tager Inge på 45 år fremfor Lise på 27, for de risikerer at miste Lises arbejdskraft efter få måneder, fordi hun bliver sygemeldt pga. graviditet eller går fra på barsel.
Så skal man ud og finde en midlertidig til at varetage jobbet.

Jeg kan sagtens forstå at som virksomhed, hvad enten den er offentlig eller privat, at man oftere er tilbøjelig til at vælge det sikre valg med erfarne kræfter med nogle år på bagen, end en ung og uerfaren.
Det siger jeg selvom jeg tilhører den sidste gruppe, men jeg kan sagtens forstå det også selvom det er utroligt frustrerende at trille tommelfingre.

Nå, indlægget havde ud af et lidt andet spor end jeg oprindeligt havde tænkt mig.
Anyway, jeg har fundet dvd-afspilleren frem til computeren, sat SATC cd 3 på og fundet hobbykassen frem, spørgsmålet er så: Hvad skal jeg dog starte med?
Korsstingsbroderiet eller armbåndene?

Et af livets helt store spørgsmål – godt jeg har større problemer end at søge arbejde 😉

2 Responses to Intet nyt under solen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.