Hvorfor fotograferer du LEGO?

Posted by Sacha in Foto, Hobby, LEGO, LEGO365 | 2 Comments

Det spørgsmål har jeg fået en del gange her i 2016 og jeg kan sagtens sætte mig ind i spørgernes sted.
For det er sgu en pudsig ting at fotografere, hvis man ikke selv er en del af et eller flere toycommunities uanset om det er online eller fysisk.
Det er en af de her lidt mærkelige hobbies man som voksent menneske kan have, uanset hvor socialt et menneske man er.

Instagram har gjort det lettere for legetøjsnørder at finde hinanden, uanset om man interesserer sig for barbie, LEGO eller pokémon (blot for at nævne ting os der var børn i 90’erne eller starten af årtusindet kender til).

På Instagram startede nogen, og det er for mig ukendt hvem, en udfordring for et par år tilbage under #LEGO365, hvilket er en udfordring hvor man udfordre sig selv til at tage et billede hver dag med LEGO, eller blot poste et billede hverdag med LEGO.
Kort sagt 365 dage på et år = 365 billeder, og hvad så med skudår vil klogesen nede på bagerste række så spørge? Da udfordringen hedder 365 er den eneste “regel” 365 billeder.
Resten er op til en selv, og i skudår kan man vælge at lave en 366’er.

Umiddelbart lyder det som en let udfordringe, og det er det på sin vis også. For man kan tage en legoklods og så uploade det samme billede hver dag, men det får man ikke så pokkers meget ud af.
Klikker man sig ind på linket #LEGO365 vil man kunne se spændvidden i udfordringen, hvilket gør at alle kan være med og den eneste man konkurrerer med, er sig selv.

Det er ikke første gang at jeg deltager i udfordringen, jeg forsøgte mig med den i tre mørke vintermåneder i vinteren 13/14 og så løb jeg sur, og hvorfor ved jeg egentlig ikke.
Jeg var ikke skuffet over mig selv, det er rent faktisk en af de få gange hvor jeg ikke har slået mig selv oven i hovedet over ikke at fuldføre, nogle gange skal man blot acceptere at det ikke er rette tidspunkt.

Jeg følger en som vist er på sit fjerde år i udfordringen og den udvikling hun har gennemgået fra første billede og ikke mindst det at hun kan blive ved med at få nye idéer tændte ilden i mig igen.
Så i slutningen af 2015 lavede jeg nogle få kruseduller på et papir, for at skitsere mine idéer ned, for med forberedelse må man komme bare lidt længere.
Januar var uden den vilde retning, det var ren leg for jeg havde nok minifigurer at tage af. Men det er lidt kedeligt at fotografere den ene figur efter den anden figur, uden have nogen tanke bag andet end nogle mikrotemaer, eks. nytårsfortsætter.
Så jeg begyndte at lave små mindsmaps over temaer, både dem der på papiret lyder lette og dem der kræver lidt mere arbejde.
Så i februar besluttede jeg mig for at have et tema med et hashtag, for så var jeg forpligtet til at tænke kreativt.
Her i marts gjorde jeg det samme, hvor det viste sig at mit valgte tema (forår) er utrolig svært at legoficere.

070316LEGO67-366Her forsøger jeg at illustrere pollenallergi (67/366)

Det at blive udfordret på kreativiteten, planlægning og samtidigt gribe muligheder når de dukker op gør det rigtig sjovt, sjovere end sidst.

Det blev vist en rigtig lang smøre, der mest af alt kunne lyde som en politikertale…
Jo, jeg fotograferer LEGO fordi billeder af små ting finder jeg sjovere at fotografere, end at fotografere mennesker, samtidigt bruger jeg det at fotografere LEGO til at blive bedre til mit kamera, at få fornemmelsen af hvilke indstillinger der skal bruges hvornår. Da LEGO ikke brokker sig over at få taget 23 billeder i streg, de bliver allerhøjst udfordret af fysikkens love.
Jeg er nu på det 91. billede, hvilket vil sige at jeg er en dag længere end da jeg stoppede i 2014 og jeg er langt fra løbet tør for idéer.

Så hvad vil jeg egentlig med dette indlæg?
Har du et kamera og vil gerne blive bedre venner med det, eller har du et billedbehandlingsprogram og vil blive bedre venner med det. Så er en lille fotoudfordring måske noget for dig, og hvilket objekt du vælger er sådan set underordnet, men et lille stykke legetøj kan let være i lommen og er derfor oplagt.
Da de fleste af os er vant til at se modebloggere med deres kamera under armen, for at få taget billede af dagens outfit, så er den gennemsnitlige dansker også moden til at se voksne mennesker tage billeder af legetøj 😉

Lad mig så slutte af med et af mine absolut bedste 365billeder til dato.

300316LEGO90-36690/366 Cherry Blossom

2 Responses to Hvorfor fotograferer du LEGO?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.