Gyldensteen Strand

Posted by Sacha in tankestreg | Leave a comment

De sidste par dage har ærlig talt budt på en stor omgang møgvejr!
Fredag: Dagmar
Lørdag: Egon, hendes tvilling
Søndag: En god vind, en anelse mildere end Dagmar og Egon
Mandag: En halv pelikan og et godt brusebad (god træning, der sparede besøget i FW)
Tirsdag: Stille – men gråt.

Så læser jeg at en af vejrmodellerne kan byde på en god omgang regn og rusk igen natten til onsdag, lige nu føles det lidt som stilhed før den mulige omgang rusken i træerne og skulle det ikke komme, så hurra! Hellere være forberedt end vågne ved at man er hoppet et par meter i sengen grundet end en vind der river godt i træerne.

Men, man bliver bare en anelse træt mellem ørerne af det grå vintervejr, så selvom min led ikke synes kulde og sne er fedt, så måtte et fint lag sne og en omgang kulde godt indtage Danmark, bare for at bidrage med lidt tiltrængt lys.

Når nu det hele er gråt i gråt, så er det godt at der findes billeder fra sidste forår, der minder en om at det grå vejr er en del af det danske vejr.

Da jeg mellem jul og nytår tog mig sammen til at kigge på mine billeder fra 2014, så fik jeg lyst til at kigge nærmere på nogle billeder jeg tog i april sidste år.
Billederne er fra Gyldensteen Strand, et område øst for Bogense på Nordfyn, som i mange år var inddæmmet strand og oprindeligt skulle det bruges som mark, men jeg gætter på at havbund ikke er det fedeste at have afgrøder i.

Sidste forår ved påske der åbnede man for sluserne og lod langsomt havvand sive ind igen og samtidigt lade nogle gamle øer blive til øer igen.

Området er købt og drives af Åge V Jensen fonden, hvor der er en feltstation til gummistøvle/sweaterfolket (aka biologerne).
En stor del af området er åbent for almindelige mennesker, resten må man nyde på afstand evt. med et sæt forstærkere til øjnene.

Gyldensteen strand

I grunden vildt at tænke, at det der i mange år var mark lige der hvor der er vand.

fodspor fra en dåhjort

Andet sted i den lettere lerede jord, kunne man se at dåhjorten havde været forbi og jo der er dådyr i det område, de vader gerne over landevejen 500 meter derfra.

Bøgen Springer ud på Langø

Der er et eller andet over Bøgen når den springer ud, bladene er en lime næsten neongrøn nuance.

Blomster ved Gyldensteen Strand - Vilde Kodrivere

Ned til stranden finder man Vilde Kodrivere og blomster der vejer i vinden er nogle djævle at få et ordentligt billede af (der var den vind igen…)

Så skulle man have lyst til at slå en smut forbi Gyldensteen Strand, så kan det anbefales og når man alligevel er på de kanter, så kig forbi Manneken Pis i Adelgade og Elle på havnen i Bogense.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.