Grashopper Pie

Posted by Sacha in Dessert, Dessert - kage, Mad, Opskrift, USA | 2 Comments

Jeg kan ikke huske hvornår jeg første gang stødte på Grashopper Pie, om det var i tv, eller et sted ude på det store internet er mig lidt uklart, men en ting er sikker: Jeg var helvedes nysgerrig.

280316GrashoppersPie1

Årsag?
Fyldet de fleste steder indeholder skumfiduser – det er vist så amerikansk som det overhovedet kan blive.
Hvis man på et eller andet tidspunkt har været i staterne, så er man sandsynligvis stødt på farvede popcorn, slik i alverdens sjove farver, samt kanelslik.
Det mest mærkelige jeg oplevede den sommer for efterhånden mange år siden *mimre* er salatbaren på en af de mere lødige steder, her fandt man blandt pastasalater, coleslaws og andet vippet ind i dressing en frugtsalat med flødeskum og skumfiduser, det står forsat klart for mig at jeg sætter tænderne i en hvinende sød salat til forret.

Og et hastigt skridt ind i fremtiden til Påsken, hvor jeg kastede mig ud i en Grashopper Pie. Anledningen var den at min bror skulle holde påskefrokost sammen med nogle venner og han spillede på alle de rigtige tangenter for at få søster til at bage kage.
Hey! Med ros kommer man langt, med rigtig meget ros kommer man længere.

Så jeg kastede mig ud i en Grashopper Pie, hvor jeg endte med at måtte lave fyldet om, fordi det pludselig begyndte at skille og panikken begyndte at brede sig, fordi jeg havde gjort som opskriften foreskrev – ind imellem skal man simpelthen ignorere forskrifterne og trække på egen erfaring.
Grashopper Pie eller andet hvor man arbejder med smeltede skumfiduser er et godt sted at starte, hvis man er lidt usikker på at arbejde med husplas/gelatine, det er noget mere taknemlig end gelatine, men ikke mere end at det kan “gå i kage” for et erfarent kagemonster (pun intended).

Grashopper Pie filling gone wrong
Jeg, er ikke bange for at vise hvordan det ser ud når der opstår en fejl i køkkenet, fejl er læring.

Fra How not to do, til opskriften, som rækker til ca. 10 personer.

Kiksebund

 • 270 g Oreos inkl. creme
 • 150 g smør, smeltet

Fyld

 • 180 g Hvide Marshmellows (brug en ordentlig kvalitet)
 • 1,75 dl mælk (let eller sød)
 • 0,25 -1 tsk Pebermynteessens (afhængig af hvor koncentreret det er)
 • et nip grøn frugtfarve – brug pastafarve.*
 • 7 dl piskefløde (3 dl til fyldet, 4 dl til pynt)

Fremgangsmåde

 • Blend kiksene til fine krummer og bland dem sammen med det smeltede smør, til massen har samlet sig.
 • Kom kiksemassen i en form (diamenter 23 cm, evt med løs bund) og tryk det ud i formen, sæt det evt. i køleskabet 10 min inden den trykkes helt fast, afkølingen gør det mere medgørligt. Lad det stå på køl i 40 min inden fyldet kommes i.
 • *Lav fyldet ved at smelte marshmellows i en gryde sammen med mælk, og lad det smelte ved lav varme. Tag det af blusset og rør farve og essens i, lad det køle af – tålmodighed er vigtigt her, det skal køles ned til lidt over stuetemperatur.
 • Pisk 3dl fløde til blødt skum og tag 1-2 spsk skum og rør det ud i marshmellowblandingen, herefter vendes denne blanding i flødeskummet.
 • Hæld fyldet ud over kiksebunden og glat toppen, stil det på køl i 1-2 timer.
 • Inden servering piskes 4dl fløde til blødt skum, som lægges på kagen og pynt evt kagen med chokolade eller knuste oreos.

*Bruges der flydende farve så tilsættes dette fra start, for at sikre at farven bliver fordelt i massen.
280316GrashoppersPie2

2 Responses to Grashopper Pie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.