Frygtelig fornuftig

Posted by Sacha in Uncategorized | Leave a comment

Torsdag fik jeg et indfald af økonomisk fornuft, ikke at jeg er økonomisk ufornuftig normalt – you may call me Scrooge McDuck.
For jeg har jo sådan et lille økonomisk hængeparti, kaldet et SU-lån (inkl. et lille slutlån) og det skal jeg efter planen starte med at betale tilbage på til januar.

Men hvorfor ikke begynde allerede nu, der er jo ingen grund til at trække pinen ud, eller flere renter på end højst nødvendigt, når jeg har lagt til side til SU, lige siden min første måned på dagpenge, for ikke pludselig at skulle trække 1.000kr ud af budgettet om måneden.

For som tingene ser ud nu, skal jeg trækkes med tilbagebetaling i 14 år, hvilket betyder at det at låne penge til bolig eller lignende dyre køb, har meget lange udsigter hvis man spørger min bankrådgiver…

Hvis I er lidt skarpe til matematik, så har jeg her over lavet en klassisk matematikopgave for folkeskolens afgangsprøve 😉

Nå, det sidste var et mindre sidespring og tilbage på sporet, for at mindske tilbagebetalingstiden og rentebeløbet, selv med den historisk lave rente vi har pt. (1,25% sagde den i går torsdag, da jeg tjekkede min gæld), så er gæld, gæld!

Så min frygtelige fornuftige side fik den idé, at ikke blot starter jeg tilbagebetalingen før tid, jeg lægger også ud med en frivillig indbetaling på et par kilo.

 

Så fik jeg vidst også lige pudset min glorie vel rigeligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.