Fra blog til film og tilbage igen

Posted by Sacha in Aha, Bloggen, mig, mig og lidt mere mig, tankestreg | Tagged , , , | Leave a comment

Kender I det når man ser en film og den simpelthen opsluger en, sådan helt opsluger en?
For mig sker det personligt meget sjældent med film, men her til aften har jeg set en film som jeg blev lige så opslugt af som en rigtig god bog.
Filmen har stået meget længe på min dvd-hylde, fordi jeg havde en idé om at det nok var en noget tungere film at komme igennem og skal jeg være helt ærligt, så er film med tyngde sjældent noget jeg finder morsomt at se alene, fordi der gerne er en dybere mening som man helt bør kloge sig på.

Så da jeg satte filmen på i dag, var det fordi jeg har set mine normale baggrundsstøjsfilm utroligt mange gange, så jeg ville prøve noget nyt.

Så jeg satte denne film på, uden de helt store forventninger:

Filmen Julie & Julia er netop en af de tankevækkende film, men absolut ikke på den trælse måde.
Faktisk så ramte den mig meget, eftersom den ene af hovedpersonerne (Julie) opretter en blog, hvor hun på et år vil lave samtlige retter i kogebogen, den anden hovedperson (Julia) udgav mange år tidligere.

For netop kodeordet blog, fik en masse tanker til at hvirvle i knolden på mig.
Det at blogge med sig selv som omdrejningspunkt, på en eller anden måde, er i grunden lettere narcissistisk.

Jeg er næppe den eneste, som for år tilbage oplevede småsyrlige bemærkninger, omkring det at blogge og de der blogger.
Ikke at kommentarerne nødvendigvis har været henvendt til en som person, men mere som en generel kommentar.
At jeg så har oplevet nogle af disse småbemærkninger direkte henvendt til mig, har da fået mig til at tvivle og så efter noget betænkningstid tænkt: SGU! og forsat mine skriblerier på bloggen, da jeg ikke har tvunget disse personer til at læse med.

For nogle, lige som Julies blogskriblerier endte som først en bog og siden hen som en film, så er der bloggere i den dag i dag, som opnår noget pga. deres småskriblerier, hvad enten de skriver om mad, mode, hobby eller politik.

I dag hvor der skyder nye blogs op nærmest hver dag, så er det blevet mere legalt at have en blog og at følge med hos diverse bloggere også på andre medier end deres blog.

Puha, sikke en tankestorm der fulgte med sådan en enkelt film, men what to do når en film inspirerer en?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.