Fornægtelse, erkendelse, kold tyrker – oh sweet jebus! (Del 9)

Posted by Sacha in Træning | Leave a comment

Det ligger næsten to måneder tilbage, dengang hvor der var sommer for alle pengene.

Jeg skriver disse dagbøger for mig egen skyld, for at få tankerne ned på papir også selvom det næppe er lyserødt det jeg får skrevet ned, men det er sgu hårdt og jeg prøver at huske på de små sejre, uanset hvor små de er.

01. juli 2018 (dag 43) – første dag i andet halvår af 2018

Lørdagens frustrationer er væk!

Det er også dagen hvor jeg har løbet fjerde dag i mit løbeprogram, og jeg måtte lige hive mig selv op i nakkehårene og tog derfor bevidst løbetøjet på fra morgenstunden, så der var en undskyldning mindre.
Årsagen til at jeg skulle hive mig selv op i nakkehårene?
Der stod 90 sekunders løb i et stræk af fire omgange, 90 sekunder lyder måske ikke af meget for den erfarne, men for mig er det forsat noget af en mundfuld.
Jeg kom ud at løbe og belært af forleden dags tur, valgte jeg en noget fladere rute igennem et villakvarter.
– og det var hårdt da de sidste 90 sekunder skulle løbes, men fedt da det var overstået.
Nu begynder jeg at forstå hvorfor løbere løber på cykelstier eller veje, der er betydeligt færre skæve fliser man kan snuble over!

Vel hjemme har jeg guflet kirsebær, vi gentager: jeg har guflet kirsebær.
Det er lidt en sejr at jeg har lyst til frugt/bær og spiser det bare sådan, uden selskab af is, chokolade, kage eller lignende.

Varmen gør at jeg rent faktisk har lyst til frugt/bær og selvom der er “dårlige” ting ved at lægge vaner om henover sommeren, så er jeg overbevist om at de mange friske grøntsager og frugter/bær gør at jeg har lettere ved at huske dem i madlavningen, når vi når efteråret og vinteren.

5. juli 2018 (dag 47)
Wow! Jeg har ikke skrevet noget i et par dage, det må være et godt tegn.
Eller et tegn på at de nye vaner begynder at kravle sig ind under huden på mig.
Eller også er det fordi jeg har været lidt for fokuseret på mine løbedage, for jeg har i dag afsluttet dag 6 i programmet, dvs. afsluttet uge 2, dag 3 og nu er har jeg afsluttet den lette del, fra nu af bliver det hårdt, som i: allerede på lørdag hedder det allerede løb 3 minutter i et stræk – det er endnu en mental barriere der skal brydes.
Tilbage i Maj syntes jeg at 10.000 skridt lød af meget og at gå 8km vanvid.. nu er mit gennemsnitlige mål pr. uge 8km.

I de seneste par dage, der har jeg kigget i mine kogebøge og bagebøger, har en trang til at eksperimentere og især lege med kager, hvilket er lidt skidt når der kun er mig til at testspise det…
Har sendt lange blikke efter bagernes jordbærtærter, men jeg ved at jeg bliver skuffet det øjeblik jeg sætter tænderne i en, for kagecremen vil skuffe.

Selvom min vægt og mine mål ligger i det røde felt, så det at jeg spiser bedre end før gør at jeg har det bedre i mig selv, og jeg vil være forsigtig med alt det her med kropspositivitet, da det ord er en sprængfarlig bombe, et ord der skal behandles varsomt, så man ikke ender i et mindre uvejr.Det kan godt ske at det vil tage mig et helt år at nå i mål, men så tager det mig et år.
Jeg har bevidst valgt at vælge en løsning hvor jeg ikke er på egen hånd, men har en livline når det brænder på, en livline der husker mig på at få spist og få spist nok.
Det er vejedag i morgen og jeg er for første gang ikke nervøs for det.
Dagens skridt: 13.934/ 9,05km

6. juli 2018 (dag 48) Vejedag.
5,2kg lettere og 20,5 cm mindre, ikke dårligt!

Dagens skridt: 11.792/ 7,55km

7. juli 2018 (dag 49)

Jeg havde besluttet mig for at starte lørdag morgen med løbeprogrammets uge 3,dag 1 program.
Et program som betød at jeg først skulle varme op 5 minutter, så løbe 1,5 minut, gå 1,5 minut og…! Løbe 3 minutter og gå 3 minutter, disse fire elementer kunne jeg så lige gentage en gang mere, inden 5 minutters nedkøling.
Jeg ville lyve hvis jeg påstod at det var “piece of cake”, men hellere ikke så hårdt som frygtet, og her tænker jeg på at løbe 3 minutter i et stræk.
Jeg havde det fantastisk da det var overstået, ikke ment som: “yes! overstået!”, men som: “F**k det var fedt, jeg gjorde det”.
Herefter tog jeg et par timer med pokémon raids, hvilket også gav nogle gode meter i benene.
Og! Jeg fik styret min cravings efter Sushi med et frokosttilbud fra Bar Sushi – det er ikke sidste gang at jeg får Sushi derfra!
Jeg var hoppet under dynen og klar til at opdatere min garmin app med dagens skridt, da jeg var 100 skridt fra 15.000, hoppede jeg ud af sengen for at nå 15.000?
Ja… det gjorde jeg, var det tosset? I den grad.
Dagens skridt: 15.024/ 9,71km

8. juli 2018 ( dag 50)
Jeg gjorde noget jeg ved jeg ikke skulle, for jeg hoppede på vægten og den viste en stor difference siden fredag, og jeg følte at jeg havde spist godt lørdag.
Det er noget som kan trigge mig, fordi jeg frygter (fuld kommen irrationelt) at ende ud i et ukontrolleret vægttab, som i gymnasiet hvor stress var årsagen.
Det er dumt.
Så jeg spiste både burger, fritter og jordbærkage.
Jeg havde ikke dårlig samvittighed på ingen måde, for jeg har denne weekend fået styret alle cravings.

Dagens skridt: 13.205/ 8,5km

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.