Fornægtelse, erkendelse, kold tyrker – oh sweet jebus! (Del 4)

Posted by Sacha in tankestreg | 4 Comments

2. juni 2018 (dag 14)

Kroppen er brugt! Vågnede lidt over fem med krampe i den ene læg.
Det er en af de dage hvor lysten til at bevæge sig ikke er voldsom stor, hvor alt går i et noget langsommere tempo, hvorved at der bliver rykket på måltiderne.
Jeg havde jo taget beslutningen om at starte nu, fordi der vil hele tiden komme udfordringer, hvor der skal manøvreres.
Det eneste jeg ikke er blevet træt af at spise pt er: havregryn med rosiner og mælk, selvom jeg ville lyve hvis jeg påstod at jeg ikke kunne klare en stor fed beskidt snegl eller et rundstykke med tandsmør samt en god stor (sødet) iskaffe.
Det er jo ikke fordi mine gamle vaner var mere varierede, var de det, havde jeg ikke kastet mig ud i denne 180 graders vending mod en mere skinnende glorie.
Eller vi kunne også kalde det: Følge kostpyramiden som anbefalet.
En af de der dage, hvor jeg er i seriøst kalorieunderskud, pga. Gallaforestillingen på Akademiet, ikke det jeg er mest stolt af.
Så jeg endte med lidt over 21 at skulle prioritere at skynde mig hjem og spise natmad, eller få dagens 10.000 skridt og på hovedet i seng.
Sidstnævnte vandt… 10.728 skridt/6,5km

3. juni 2018 (dag 15)

Hold nu op! Hvis jeg havde tunge ben lørdag, var de endnu tungere i dag!
Men ud det skulle jeg, oprindeligt planlagde jeg at dagens skridt kunne nås inden Middag, der kom så to pokémon raids i vejen…
Så jeg besluttede at så kunne jeg da lige så godt kunne gå hele vejen ind til centrum.
I den forbindelse har jeg opdaget, at måltidsløsningerne man kan købe i supermarkedernes grønt-køledisk kun er en anelse bedre end en tur på Maccen, bevares energiniveauet er lavere, men det skyldes primært den store portion ris/pasta/nudler samt dressing. det grønne er der ikke meget gods i
Jeg havde besluttet mig for, at i dag måtte jeg godt få noget sødt og jeg endte med in gammeldaws med to kugler fra Frellesen (bare så man ved hvad jeg snakker om).
Det er vildt hvor meget kroppen kan vende sig til nyt på 2 uger.
Jeg endte med at være propmæt og havde sukkerkvalme, af en is jeg uden problemer havde spist for bare 2 uger siden.
Dagens skridt: .19.247/ 12,7km – jeg gik ikke hjem, valgte bussen.

4. juni 2018 (dag 16)

Absolut den ringeste dag, et telefonopkald kort tid efter jeg færdiggjorde min havregryn gjorde at mit appetit røg, fulgt op af kvalme.
Så nu kunne jeg stresse over både telefonopkaldet og min nu forsvundne appetit, opkaldet betød at jeg hang i telefonen frem til lidt i 15, kun afbrudt af et ekstremt tiltrængt hurtig bad en time før, samt udskiftning af nattøj med reelt tøj.
Frokosten endte med at blive indtaget et sted efter 16:30.
Formålet med at forberede mad til flere måltider stod lysende klart, hvis vi lige ser bort fra at jeg først havde genfundet appetitten omkring dette tidspunkt.
Følelsen af at træde tilbage i en gammel vane, kunne jeg så dunke mig selv i hovedet med.

Men det er jo ikke verdens undergang, vaner er svære at knække.
Der er en ny dag i morgen, så der er jeg tilbage på sporet.

Skridt: 11.565/7,4km

5.juni 2018 (dag 17)

I dag er jeg tilbage på sporet, husker alle 6 måltider, husker at drikke nok væske, og en lille gåtur er det blevet til og at tage turen op ad stejle stier kan mærkes i lår og bag, ingen grund til diverse fitnessøvelser!

Skridt: 13.065/8,3km

6. juni 2018 (dag 18)

Kaffe med mælk er tilbage! – det har været savnet, men jeg har ville starte med at holde mig stramt til planen, og langsomt lave lidt variation, så jeg har en fornemmelse af mængder og mæthed.
Så er der forskel på grovvalset havre, den fra Bilka er tilsyneladende lidt grovere end den fra Rema.
Arg.. og det er igen en af de dage hvor aftensmaden bliver skubbet, men det kostume fra Gallaforestillingen afleverer ikke sig selv.
Det blev så til næsten natmad, da maden først var færdig efter 22, jeg kunne have faldet i med en nem løsning på min tur i Rosengårdcentret og Bilka, men holdt fast og derfor “natmad”, men så er der også mad til torsdag.
Dagens skridt blev nok det mindste jeg har gået de sidste 18 dage, det blev til sølle 10.268/ 6,4km + 12-13km på cykel.
Okay… pulsen kom lidt op, da jeg slæbte min cykel op ad nogle trapper, dovenskaben vandt, fordi jeg ikke gad cykle udenom.

7. juni 2018 (dag 19)

Onsdagens sejr på madfronten, hvor jeg ikke lod mig lokke af en nem løsning – den lever lidt på i dag.
Dernæst, kartofler snittet i skiver på mandolinjernet, behøver ikke at svømme i fedtstof, når det tilberedes i ovnen.
Skiverne svømmer fint i lidt vand i en form ovnen, under et låg af staniol. Det var mange forholdsord i en sætning!
Dagens skridt blev delt i to, og jeg regnede ud at jeg skulle kun gå lidt over fire kilometer på min aftentur, det blev så 4+3,2 kilometer…

Med en total på: 14.242/9,2km

8. juni 2018 (dag 20)

Vejedag!
Nu har jeg en lille svaghed for excelark, så selvfølgelig skal der plottes data ind som viser ikke kun data fra vejedag, men også hvordan de forholder sig til baseline (det andre kunne kalde udgangspunktet) og i forhold til seneste vejedag.
En anelse nørdet…
Med vejedag, mener jeg også målebåndsdag.
Differencen er totalt på hhv. -11cm og -3,5kg, det er sgu lidt vildt.

Note til mig selv: Du bliver ikke mere vild med (kyllinge)pålæg af, at skulle spise mere end et par skiver til frokost, fyffer pyffer det er for salt, alt alt for salt.
11.868/7,5km – okay, jeg skal vist oppe mig en smule, det der bevægelse begynder at blive lidt for sløset!

9. juni 2018 (dag 21)

Den magiske 21. dag, det antal dage som påstås at være det antal der skal til for at ændre en vane..
I dag har jeg læst (endnu) engang om hvor mange der mislykkes med vægttab, dvs. hvor få der rent faktisk holder den nye lavere vægt 1-5-10 år efter.
Eller jeg så en der skrev, at det er normalt at mislykkes, heck! Jeg har selv været der og selv oplevet vægten gå op igen – mere end en gang.
Men det interessante er: Hvorfor har man størst fokus på selve vægttabet og ikke arbejdet med, hvordan man holder vægten nede?
Bevares kroppen er så snedigt indrettet, at den husker en højere vægt.
Jeg ser mit projekt her (hader ordet projekt i denne sammenhæng), som en radikal ændring – samme slags ændring jeg ville skulle gøre, hvis jeg pludselig ikke kunne tåle det ene eller det andet længere.
Stod jeg i sådan en situation, ville jeg være tvunget til at ændre kurs, nu gør jeg det frivilligt.

I forhold til bevægelse, den del har jeg efterhånden styr på og det at gå har topprioritet, men det bliver spændende om jeg er blevet så vant til det, når vi når efteråret og det pisser ned.

Madfronten, der er jeg udfordret! I dag blev det til et kageeksperiment og det smagte Såååå godt.
Dernæst, når man er vant til havre med rosiner og mælk (magiske 21), så er løsningen med yougurt med frugt og kunstigt sødemiddel og grov müsli til morgenmad en vanvittig sød oplevelse.

Skridt: 10.786-12.131/7-8km, usikkerheden i data skyldes at jeg sidst på dagen i klædte min arm det über feminine Garmin Vívofit 3 ur, og jeg er ikke klar over om nogle tal er talt dobbelt.

4 Responses to Fornægtelse, erkendelse, kold tyrker – oh sweet jebus! (Del 4)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.