Fornægtelse, erkendelse, kold tyrker – oh sweet jebus! (Del 10)

Posted by Sacha in Træning | Leave a comment

9. juli 2018 (dag 51)

Gæt hvem der hoppede på vægten igen? Jep, fæhovedet her.
Tog endnu en morgen med løbetræning og igen 2*1,5min løb/gang og 2*3min løb/gang og takket været mit garmin ur og app, så kan jeg følge med i hvor langt jeg tid jeg er om at bevæge mig en km, og i dag var mit hurtigste – hvilket også er den retning det burde gå, nu hvor jeg løber i længere tid af gangen. En fantastisk måde at presse mig selv lige den my mere, især når jeg løber til en lydbog og ikke musik.

Når man læser disse her bidder, kunne man måske tænke at jeg bare er sur, negativ og alt er træls.
Men jeg hader det fokus der er på ændring af vaner, livsstil og vægttab i damebladene, for her er det kun lyserød candy floss, med et surt førbillede og et jubelglad efterbillede, men aldrig (?! farligt ord at bruge) noget om vejen fra A til B, eller udfordringerne undervejs.
Hvilket muligvis kan være en af årsagerne til at folk i kommentartråde på Facebook omkring vægt, gladeligt smider om sig med “Luk munden og let røven” og andet i den dur, som om at man med den metode bliver jublende glad og får det perfekte (fotoshoppede) udseende som man ser i magasinerne.
Når vi hylder vægttabet, lukker vi øjnene for at kun en lille andel beholder denne lavere vægt og jeg synes det interessante er er: Hvorfor tager majoriteten på igen, og hvorfor holder kun fåtallet vægten nede.
Der må være forskere der piller i det emne og anskuerne fra alle leder og kanter.
Min egen lommefilosofi er at vi har så stor fokus på selve vægttabet og hvordan man kommer hurtigst muligt i mål, at vi glemmer at få os selv med, at vi i dette kapløb går fra en slags dårlige vaner til nye dårlige vaner.

Jeg har her i weekenden fået nye madvarer på “programmet”, dvs. langsomt fået introduceret noget andet, og for mig er det svært nu at skal vende mig til at indtage mere energi på løbedage.
Men jeg har fået rugbrød på programmet og sild, rart med noget “fast food”, jeg ved godt hvad aftensmaden tirsdag kommer til at stå på.

Dagens skridt: 13.205/ 8,5km

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.