Fields of Light – en lysintallation i Eventyrhaven

Posted by Sacha in Foto, Odense, tankestreg | 3 Comments

I 1867 markerede man at H.C. Andersen blev æresborger i byen med et fakkeloptog, 150 år senere fejres det med lysintallationen Fields of Light af Bruce Munro i Eventyrhaven.

Jeg var forbi Eventyrhaven et par dage før, hvor jeg så de satte de ufatteligt mange lys op, og i dagslys er det ikke lige frem et kønt synt – mildest talt.
For der ligner det en masse knappenåle i overstørrelse  der er strøet over hele Eventyrhaven.
Men i mørket er det en helt andet, og helt igennem imponerende oplevelse.

For de af os som forsøgte at komme ned i Eventyrhaven onsdag aften krævede det en enorm portion tålmodighed, fordi mange andre havde fået samme tanke.
Hvilket betød at en del af os, var endt på den forkerte side af snoren, og nogle valgte endda at vade igennem intallationen, hvilket betød at ledninger blev revet fra hinanden.
Det må have kommet bag på arrangørerne at der var så mange første aften, for ellers havde de forhåbentlig gjort indhegningen knap så usynlig i mørket.

Normalt er jeg ikke den store fan af mange mennesker på et lille sted, men nu havde jeg kameraet på mig og jeg fandt tålmodigheden frem, for efter nogen tid tyndede det ud i menneskemængden og det blev lettere at få billederne af lysene uden at slås med blitzen fra smartphones.
For mig lignede det små lysene knappenåls hoveder når man går tæt på, og når man ser det lidt længere fra ligner det små udsnit af vores nervesystem.

En af de ting der virkelig imponerede mig, var hvor tæt Odenseanerne var på Kronprinsen da han gik tilbage mod Rådhuset, efter at have set kunstværket.
Hvilket for mig var betryggende, med tanke på al den vold vi hører om igennem medierne.

Hvis man ikke har fået set det, men skulle have lysten til det, så kan det ses frem til 18. februar 2018.

HCA150

HCA150

HCA150

HCA150

HCA150

3 Responses to Fields of Light – en lysintallation i Eventyrhaven

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.