Et årti som blogindehaver

Posted by Sacha in Bloggen, tankestreg | 1 Comment

Hvad pokker skal man skrive? Blogger? Det har fået lidt samme stempel som ekspert, dvs. det føles som en værdi man bliver tilskrevet, en slags klog-på-noget titel.
Nej, det er ikke at disse dem der bærer mærkatet blogger, men det føles på en eller anden måde forkert for mig at bruge det.

Anyway… Jeg lagde ud med et sidespor, fa’me imponerende.

Tænk at det er ti år siden, den præcise dato kan jeg desværre ikke komme med, har forsøgt at google mig frem til min første blog, som lå hos tv2, som sikkert forsat har de mange blogs liggende et hemmeligt og ikke tilgængeligt sted.
Men det var slutningen af august – starten af september at jeg sagde hej til blogosfæren.
Det var dengang at det ikke var hipt at blogge i Danmark, det var mærkeligt, og dog, for var man indehaver af en politisk blog, eller medskribent sådan et sted, så var det acceptabelt. Madblogs kunne også lige gå an, men livstilsblogs herunder modeskriblerier var ikke noget der fik klapsalver, det var virkelig bunden af bunden. Der blev mugget lidt over det i krogene og den slags blogs blev omtalt som dagbøger på nettet, som burde blive i det skjulte.

Meget har ændret sig på de 10 år her i lille Dannevang, i dag ser vi flere livstils og modebloggere, som har brugt deres skriblerier som et springbræt, nogle har endda udgivet bøger, og når jeg skriver bloggere tænker jeg ikke kun på de som skriver, det inkluderer også videobloggerne.

Jeg synes det er fedt at have været med på sidelinjen og oplevet denne udvikling, og jo jeg har været med på sidelinjen, da jeg ikke har gjort voldsomt meget opmærksom på mig selv.

De første godt fire år skrev jeg under et pseudonym, var sgu lidt af en kylling.
På de 10 år har jeg haft blogadresse tre forskellige steder, første gang jeg skiftede var fordi jeg fik en telefon, hvor det var muligt at blogge direkte fra telefonen, da der var en direkte adgang til blogspot. Da jeg skiftede til denne her så var det fordi jeg trængte til flere muligheder end blogspot gav, at de så få måneder senere blev mere brugervenlige er så noget andet.

Hvorfor begyndte jeg overhovedet at blogge dengang i 2006?
Jo, jeg kendte en del der havde en blogadresse inde på tv2’s platform, samtlige af dem jeg kendte var mænd og det provokerede mig lidt, for det kunne ikke passe at kvinder ikke også kunne blogge!
Jeg fik nogle bemærkninger med på vejen, nogle gav udtryk for at det var sejt at jeg gjorde det, mens hovedparten rynkede på næsen i forskellige grader.

Udover at jeg følte at det her måtte jeg gøre i kønsbalancens hellige navn, så var det også en mulighed for mig at øve mig i at kommunikerer på skrift, i det har været min akilleshæl i mange år, og det at blogge har hjulpet mig. Det er erfaringer jeg har kunne trække på i de voksenjobs jeg har haft.

Da jeg kom i tanke om mit 10 års jubilæum, dykkede jeg ned i mine gamle billeder bare for sjov skyld, og jeg har fået taget nogle underholdende billeder i årenes løb.
Det der fik tankerne sådan rigtigt i gang til indlægget her, var en tur ned af memorylane på forløberen til kanalen her, og hold nu op hvor var jeg produktiv i de to år, hvor jeg holdt til på blogspot.

Jeg troede at der ville komme nogle vise ord her i slutningen af denne post, men jeg aner ikke hvad det skulle være, udover at der alligevel er sket meget på 10 år, modsat hvad øverste etage prøver at bilde mig ind på øv-dage.

One Response to Et årti som blogindehaver

  1. Pingback: Blogjubilæum – 2006 | Jordforbindelse(n)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.