Et år i Coronaland – del 2

Posted by Sacha in Samfund | Leave a comment

De næste 6 måneder i Coronaland

6 måneder inde i Coronaland, var de danskere vendet til håndsprit, afstand, sociale bobler og møder på teams.
Selvom det kan være svært at huske på at unmute, når man sidder i møde.

Del 1 findes lige her

August

Ferie- ferie -ferie! Jeg gik på ferie, som alle skolebørnene trissede tilbage i skole – ikke noge dårlig idé.
Jeg indledte ydermere ferien med at hente vores spritnye bil, som så meget andet også var blevet en anelse forsinket pga. corona.

Den lille virus spændte ben for vore oprindelige ferieplaner: Bryllupsrejse til London i juni, når vi ikke kunne være kulturelle i London, så kunne vi være kulturelle i Danmark!

Vi har helt sikkert hevet gennemsnittet op, for museumsbesøg per dansker i 2020, da vi iaugust alene nåede forbi: Kongernes Jelling, Moesgård, Forsorgsmuseet, båden Helge, Frihedsmuseet, Gammel Estrup samt Brandts Klædefabrik.

Danmarks bedste is fås i øvrigt på Amager, og det er helt klart den omvej værd! Så er du turist i København, så find vej ud i Ismageriet, du vil ikke fortryde det!

September

September kom, og samtidigt begyndte den lille virus at sprede sig igen, og mange danskere blev endnu engang sendt hjem til hjemmekontoret – jeg selv inklusiv.

Oprindeligt skulle vi deltage i et internationalt LEGO-event i det sønderjyske.
Men som meget andet, var blevet aflyst pga. coronarestriktioner, et aflyst event skulle ikke afholde os fra at besøge denne del af landet, så vi tog til Ribe.

Oktober

Virussen spredte sig igen, med regionale nedlukninger, og mange sikkert på, hvornår igen lukkede ned, for tallene var på vej op igen, nye rekord for antallet af smittede blev sat i ultimo oktober, uvidende om at den rekord, ville blive slået flere gange inden årets udgang.
I det mindste viste naturen sig fra den pæneste side:

November

I november stjal mundbind billedet, og forsamlingsforbuddet blev igen sænket. Restriktioner for hvornår man kan købe alkohol blev indført – og den klassiske danske firmajulefrokost? Den blev aflyst.
Dog oplevede jeg i november noget, som jeg aldrig har oplevet før og næppe kommer til at opleve igen, nemlig at være i LEGOLAND, uden at stå i lange køer til forlystelserne. LEGOLAND havde forlænget deres åbningstider med et par weekender.

December

Nedlukning og håb, to ord der begge beskriver december 2020, for mange danskere.
Nedlukning, fordi landet blev lukket ned lige før jul, og første genåbning lød til at være 2. januar 2021. En genåbning som blev skudt til marts 2021 og nogle venter i ultimo marts forsat på at måtte genåbne.
I december fik vi ligeledes et glimt af håb, da EU godkendte den første vaccine, lige omkring jul. Under stor mediebevågenhed modtog de første danskere vaccinen, lige inden årets udgang.

Man skulle være godt tosset hvis man i et år, hvor uvisheden rådede pga. en lille bitte virus, påførte sig selv mere uvished…
… vi var godt tossede, for vi satte huset til salg, og om nissen flytter med, det vil kun tiden vise.

Januar

I januar forsatte håbet med at vokse, både i form af flere vacciner og faldende smittetal, men håbet svandt lidt igen. Nyheden om færre vacciner når danskerne, pludselig føltes tiden før corona som evigheder.

På trods af coronaforholdsregler, blev vores hus solgt en måned efter det blev sat til salg.
På sin vis godt at corona kunne distrahere en, for den måned føltes som evigheder.

Nå ja, og så blev der afprøvet en fastelavnsbolle eller tre i januar.

Februar

Tænk at det er et år siden at de første meldinger om corona i Europa kom frem. Det føles som en evighed siden, at man kunne gå ud, uden at tage bad i håndsprit,eller gå uden mundbind. Et år hvor mange mange danskere lærte ordet værnemidler at kender.

Februar var også måneden, hvor sneen væltede ned over landet, og blev liggende i små 14 dage, det gav en form for normalitet – især i nyhedsmedierne.

Det var også måneden hvor hushandlen faldt på plads, og stuen blev indtaget af 120 flyttekasser!

Købet blev fejret, og da vi ikke kunne komme ud at spise, måtte maden bringes hjem.

.

Marts 2021

Således nåede vi frem til marts igen, og butikker på gader og stræder fik lov at åbne igen, og reglerne for hvor mange der må være i butikkerne taler vi ikke om, tror end ikke de selv forstår dem, derinde på Christiansborg.
Vaccinehåbet led et knæk, da en af vaccinerne måtte sættes på pause, pga. mulige bivirkninger, hvilket betyder at datoen for færdigvaccination er rykket igen – nu til efter sommerferien.

Samtidigt er der snakken om en tredje bølge, og jeg tror ikke at der er mange der orker endnu en vals med coronaen, endnu en omgang restriktioner.
Lyset for enden af tunnelen er der et sted, men ind imellem føles den tunnel ekstrem lang.

I marts kom meldingen: Frisøerne åbner i April, og spisesteder i Maj – dog med nogle restriktioner.

-Måske der er håb forude?

Så det er helt legalt at forkæle sig selv, og hvorfor ikke gøre det med lidt mundgodt.
Mortens chokolade i Odense kan klart anbefales.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.