Der gemmer sig en kemiker i DNA’et

Posted by Sacha in mig, mig og lidt mere mig, Samfund | Leave a comment

Det at have en to-faglig baggrund, som ikke er beslægtede gør at jeg ind imellem ikke aner hvilket ben jeg skal stå på, hvilken retning jeg skal gå og ikke mindst hvad jeg skal sælge mig selv på i jobsøgningsøje med.

Nogle gange så er kemikeren i mig næsten væk, hvor jeg er ved at kaste op over den kemibaggrund jeg har, måske fordi jeg kan beskrive mig selv som kemiker på flere måder.
Der er miljøkemikeren grundet kurser og analysemetoder, så er der spektroskopikeren aka supernørden grundet de mange teknikker jeg har været igennem, tror sgu jeg har været hele raden rundt på den ene eller anden måde.
Så er der klimagøgleren, som kommer af mine grad-projekter og sidst men ikke mindst er der bare kemikeren.

Det der får mig til at kyle kemikeren bort er det at jeg på en og samme tid både er specialiseret, men også rammer bredt.
Så de stillinger derude der passer til mit specialiserede jeg, så er det ikke mig man søger – det er ikke nørden/teknikeren man søger, nej det er kommunikatøren/den bløde generalist der kan sælge et budskab der går lige i hjertet.
Så er der de stillinger der passer til den brede kemiker i mig, der hvor man forsat søger nørden/teknikeren – tjah der mangler jeg erfaring.

Det er lige her at jeg er ved at kaste op og råbe: Så kan det også være lige meget!

Hver gang det sker, så bliver jeg reddet af en eller anden kommunikatør/blød generalist ofte i skikkelse af en journalist eller en gennemsnitlig bekymret kvinde i min egen aldersgruppe, dvs. 25-40 år.

I lørdag muggede jeg meget oven på et afslag jeg havde fået fredag oven på en jobsamtale – hvor det velkendte ord: “erfaring” lød.

Tirsdag morgen, nærmere bestemt 6-radioavisen hører jeg følgende, som vækker mig: Akry-lamid.
A’ hva’ sagde hun lige?
Igen var en journalist blevet sat til at lægge trykket det rigtige sted i en knudret kemisk betegnelse, uden held, fordi en gammel farlig traver var blevet slæbt fra fra et laboratoriearkiv, knyttet sammen med ordet: Kræft!
I løbet af dagen var diverse politikere hoppet på denne gammel traver – agurkertiden starter tidligt i år…
Det bliver ikke bedre af, at jeg ude på det store internet i denne forbindelse støder på en anden klassiker, nemlig de farlige E-numre (don’t even get me started!).

– Og så kom min indre kemiker kravlende tilbage, hende der kan lide fakta og alskens nørdede detaljer, for når mine tæer kan krølle sig sammen over dette, jamen så er der brug for nørderne med hang til tekniske detaljer : “Ordnung must sein” som de eftersigende skulle sige i det store land syd for os.
Udfordringen er så bare at overbevise andre om at det. Så er der den lille ting kaldet erfaring, sorry men den er lidt svær at få, hvis man ikke nogen tør give den uden erfaring chancen.

Så tak til de bløde mennesker derude, tak fordi I lige fik kemikeren frem i mig igen, endnu en gang.

Det var så de jobansøgninger jeg kom fra…

 

 

PS: Kræft er noget møg rent ud sagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.