Der er nyheder og så er der nørdede nyheder

Posted by Sacha in Kemitimen | 2 Comments

Hvilket sammentræf, dette afsnit af The Big Bang Theory bliver genudsendt cirka samtidigt med at det offentliggøres at IUPAC (International Union of Pure and Applied Chemistry) har bekræftet opdagelsen af grundstofferne: 113, 115, 117 og 118, som hidtil har været kendt som de latinske navne for disse tal, med de festlige forkortelser Uu(t,p,s,o).
Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg har en svaghed for det periodiske system, lavede sågar en obligatorisk hjemmeside om det på 2. semester, vi skulle lave en hjemmeside fra bunden om en nobelprismodtager og jeg valgte Mendelejev.
Tror det er denne orden og systematik der tiltalte mig og så den der fascination over at man i 1800-tallet, var i stand til at sige at der måtte være et system.

Så dette afsnit af TBBT fik min indre nørd til at smække det største øre-til-øre smil på.
1. Fordi der er et eller andet over skriblerierne på tavlen, dernæst den jubel man udbryder når man tror man har opdaget noget nyt…

2. Den der genkendelige følelse af at man har begået en brøler, uanset om det er en faktorfejl, skitsefejl eller andet åndssvagt, i modsætning til Sheldon så var min en brøler, der gjorde opdagelsen ikke kunne bruges til andet end at sige, at det skal undersøges nærmere..

3. Når man kommer i tanke om at man gjorde en opdagelse samtidigt med nogle rigtige forskere, ikke bare en gang, men to gange – mens man selv kun var bachelorstuderende i kemi.

Anyway…
Nu hvor nørden har rettet på brillerne og fået vasket kitlen, så kan jeg fortælle at der ligger overskrifter til indlæg om samtlige elementer i det periodiske system, altså lige med undtagelse af de nyeste – de ligger forsat samlet i et indlæg.
Jeg overvejer lidt hvordan man kan jazze, noget for de fleste småkedeligt kemi, op til at være interessant, ikke mindst med tanke på hvor sort-hvid kemi bliver fremstillet.
Ellers bliver det en fremstilling i bedste Sheldon Cooper stil: Tørt og faktuelt.

2 Responses to Der er nyheder og så er der nørdede nyheder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.