Dataforordningen nede fra Bruxelles

Posted by Sacha in Bloggen, Samfund, tankestreg | Leave a comment

De seneste par dage har de fleste nok oplevet, at deres mail-indbakke er blevet oversvømmet med mails fra diverse virksomheder om at nu træder dataforordningen i kraft og de derfor bare vil informere dig om det (fordi de skal) eller at du lige skal bekræfte at alt er som det skal være.

Nu er dataforordningen ikke helt ukendt for mig, i det jeg inddirekte arbejdede med den på mit seneste job, det var min primære opgave det første halve år uden at gå for meget i detaljer (datasikkerhed you know…)

Da jeg så åbnede maskinrummet på kanalen her for lidt siden, for at arbejde på et par kommende indlæg, blev jeg mødt af en stor tyk bjælke som gjorde mig opmærksom på at det her “sjov” også er relevant for os med blogs indenfor EU.
Den har jeg ikke lige tænkt over, men selvfølgelig – reglerne gælder for alle.
Så nu sidder jeg og tygger mig igennem noget tekst, for at være på forkant med at jeg ikke gøre noget grisse-fy i forhold til lovgivningen.

Men WordPress har forsikret mig, at hvis jeg bruge bestemte plug-ins på min side, så er der ingen ko på isen (eller burde være det).
Muligvis skal jeg foretage nogle ting selv, for at slå tingene til.

Noget andet er, gad vide hvor mange bloggere, især af de som lever af deres blog som er klar over at disse regler også gælder dem.
For de kunne let stå forrest i køen, når der skal statueres eksempler – fordi de er lettere at gå efter, end diverse virksomheder, som har syltet data i årevis og dem kan man med garanti ret hurtigt finde!

Som sagt åbnede jeg maskinrummet for at arbejde på et par andre indlæg, som kommer om et par dage – hvor bloggeragtigt af mig.
Bare roligt, de er dødkedelige, du kan ikke vinde noget eller bare det der ligner. Så sæt du bare forventningerne helt i bund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.