“Alt er super duper”

Posted by Sacha in Hobby, LEGO | 1 Comment

I dagens anledning, hvor Jørgen Vig Knudstorp brød ud i sang, da han fremlagde LEGO’s regnskab, så tænkte denne LEGO-fan at det var på tide at vise hvad jeg har puslet lidt med.

For længe siden, det vil sige for et lille års tid siden deltog jeg i et internationalt LEGO-fan event, hvor vi deltagere blev opfordret til at bygge en kendt bygning/konstruktion fra vores hjemland i Architecture-stilen
Efter at have gransket min hjerne og googlet lidt rundt, samt konsulteret min på daværende mindre prangende klodsbeholdning, kastede jeg mig over HC Andersens Hus her i byen, både fordi ja – jeg bor i Odense, men i højere grad fordi det var de klassiske gule og røde klodser jeg havde flest af og jeg havde besluttet mig for ikke at bruge for mange penge på min første MOC (My Own Creation).

Så jeg tog ind forbi de toppede brosten Hans Jensens Stræde for at fotografere bygningen selv, da billederne på nettet ikke gav mig nok at arbejde med, og så gik jeg i gang…

… Der blev bandet et par gange eller 10, både fordi jeg måtte tage alternative farver i brug, og ikke mindst fordi huset ikke lige frem er det mest retvinklede med jævnt tag.
Så den færdige kreation var ikke det mest robuste og taget godt hullet, men den stod færdig og jeg var lidt stolt
(selvom den nok ikke helt passede ned i Architecture-skarpelonen)

Min første MOC:

HCA hus originalen

Jeg havde dermed fået slået hul på MOC’eriet.

I Januar fik jeg så den mulighed at bygge noget til LEGOWorld, det skulle bruges som inspiration til Børn ved Radio NOVA’s stand og jeg kastede mig derfor endnu en gang over det gule hus i Hans Jensens Stræde, denne gang var der et krav på modellens størrelse, den skulle fylde 16×16 knopper, hvilket ikke er ret meget.
Jeg vidste at hjørnet og taget ville volde mig besvær, fordi jeg endnu ikke havde løst den knude og udover det skulle der tages nogle beslutninger om hvor der skulle gås på kompromis med bygningen.
Men resultatet blev mere stabilt, da jeg tænkte at hvis nu et barn eller en Voksen uden LEGO-færdigheder fik fingrene i det, så skulle det ikke brase sammen ved den mindste berøring.
Hvilket fik betydning for taget, da stabilitet blev vægtet højere end et rent udtryk.
Væggene blev lidt maste da jeg opdagede at jeg ikke havde nok af nogle bestemte elementer.
Min indre perfektionist var ikke glad (og det forsat ikke), men jeg accepterede at klodserne var den begrænsende faktor og resultatet blev derefter.

Men det stod færdigt og blev fragtet i en skotøjsæske til Bella Centret af et par af de rigtige udstillere.

HCA hus 16x16

Det var stort øjeblik da jeg selv kom til LEGOWorld og kunne spotte mit lille gule hus omkranset af lyserøde børnekreationer.

Hvor husene er i dag? Det første er splittet ad og det lille hus røg til Billund, om det røg i den store klodskasse til omsmeltning eller om det står gemt i et hjørne er uvist, men for mig gav det mere blod på tanden.
For jeg vil gerne bygge huset igen igen, men i minifigurstørrelse.

Efterfølgende har jeg fundet ud af, at jeg som nybegynder har valgt en af de sværere konstruktioner, kunne have valgt noget lettere.

One Response to “Alt er super duper”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.