Afslagsfredag

Posted by Sacha in Jobsøgning, Samfund, tankestreg | Leave a comment

Sidste gang jeg var en del af jobsøgningsmøllen opfandt jeg et begreb, for lettere at kunne sige pyt.
Jeg fandt på begrebet Afslagsfredag, for jeg opdagede at langt de fleste jobafslag fandt sted om fredagen og som en form for galglehumor kom begrebet til mig.
Jeg havde simpelthen brug for et latterligt udtryk til at komme videre på, fordi ærlig talt et afslag fredag, det er jo lige det man har brug for (især hvis man har været til samtale).
Jeg har stortudet fredag eftermiddag, og lørdag og søndag i forbindelse med afslag.

Så et ord måtte der til, og indtil videre har det hjulpet – jeg har stort set været i stand til at sige pyt, der var en enkelt gang hvor jeg var pissesur i forhold til et kommende afslag, men det skyltes at jeg ubevidst havde sat mig op til det job og samtalen lå en fredag – altså den samtale jeg ikke var inviteret til.

Men i dag, den 12. fredag i år 2018 måtte jeg kapitulere, to afslag blev det til, det ene på en stilling hvor jeg brugte fire dage på ansøgningen for så at opdage, at den nok var blevet besat internt pga. at der reelt kun var en dag mellem ansøgningsfrist og dagen hvor der skulle afholdes samtaler.
Og den anden stilling havde fået 113 ansøgninger, et sted hvor det ikke giver mening med så mange ansøgere, for så mange med en relevant faglig baggrund er vi ikke i den umiddelbare nærhed, og hvor (standard?)begrundelsen for afslag var: “Vi valgte en med erfaring”.

Selvom jeg er vant til afslag med den sætning, så slog den af en eller anden grund lidt hårdere i dag.

Jeg var fuldstændig drænet for energi allerede klokken 17, som om jeg havde været ude og gå en meget lang tur.

Jeg har siddet og nedstirret min computerskærm i dag, fordi med to afslag så burde jeg få skrevet en ny ansøgning, jeg vil ikke have at man skal tro at jeg ligger og fiser den af på sofaen.

Jeg kom så langt at jeg fik navngivet CV-dokumentet og skrevet stikord på min blok, det var alt.
Der er heldigvis også en lørdag og en søndag i denne uge, og mange jobopslag i min browser (heldigvis), på et eller andet tidspunkt må det da give pote.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.