4. december: En krans af lys

Posted by Sacha in Foto, Hobby, Jul, LEGO, LEGO365, Musik | Leave a comment

Nogle gange er det dumt at prøve på at genopfinde den dybe tallerken, og byggeriet på dagens billede, er hvad man kalder en MOD i legofankredse.
En MOD står Modifikation og bruges om kreationer hvor man genbygger et sæt eller en andens byggeri, men ændre nogle ting, det kan være farvevalg, valg af andre elementer, men hvor det er tydeligt at se originalen.
Jeg så denne her på LEGO’s Facebookside sidste søndag i nogle nogle lidt andre farve og med nogle flere elementer.
Jeg havde ikke nok klare gule kegler, jeg har/havde kun en, som blev anvendt på gårsdagens billede,
Bladene, blev i en anden farve og det samme blev selve lyset.

Det jeg har gjort, er det samme jeg som voksen fan opfordre børn og forældre jeg møder, når jeg har været ude med mit legobyggeri. Jeg opfordre dem til at tænke kreativt og alternativt, hvis man ikke lige har det ønskede.
Børn op til 7-8 år er hurtige til at vende den i tankerne og så bruge fantasien, mens børn over denne alder og så voksne er langsommere til at bruge fantasien.
Eksempelvis havde vi en byggekonkurrence på en udstilling for et par år siden, hvor der kun hvad hvide og en smule blå klodser i den klassiske 2*4. Her var det interessant at observere børnenes fantasi, når de så kom og præsenterede deres kreationer, galt det om at spille ekstremt dum, uanset om man kunne se hvad det forestillede eller ej, simpelthen for at lade børnene skinne og være kloge.
I år havde vi en tilsvarende konkurrence, dog var det en god omgang blandede bolcher med alskens farvestrålende elementer, og det kræver lige så meget fantasi, fordi det ikke var sikkert at elementet barnet ønskede at bruge, var at finde i den ønskede farve.

Så adventskransen her er sådan bleggrøn i det, og minder mest af alt om den godt tørre (dryssende) krans der står tilbage juleaften.

011216LEGO365 339-366
Dagens julesang, er en jeg synes er utrolig smuk, både på dansk men også på originalsproget Svensk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.