Den fynske kyst – Middelfartstrækningen

Posted by Sacha in Danmark Rundt | Leave a comment

Jeg tror det er de færreste danskere der tænker over hvor fantastisk en natur vi har indenfor rækkevidde.
Vi betages af af de sydeuropæiske kyster, bjergene i blandt andet Østrig, vinmarkerne i Frankrig og ikke mindst naturen hos vores nordiske naboer, men slår vores egen natur hen og kigger misundeligt ud.

En af de ting jeg selv er mest fascineret af, er hvor kuperet Fyn i grunden er, for Lillebæltsbroen kan ses på lang afstand.

310715_Gamborgfjord_Fonsskovvej

Gamborg Fjord set fra Fønsskov, i baggrunden ses toppen af Pylonerne på den Nye Lillebæltsbro.

310715_Lillebælt_Fønsskovvej

Lillebælt set fra Fønsskov, hvilket vil sige at i at kystlinjen ude i baggrunden er del af den jyske kystlinje.
Den let slørede forgrund, skyldes at bilen kørte mens jeg fotograferede, så der er ikke pillet ved billedet andet end det indsatte “vandmærke”.

310715_Hindsgavl

Hindsgavl slot og parken er lukket af med kvægriste, her er det dog ikke for at holde kvæg inde, men derimod dyr med gevær gevir.

310715_Kilometersten_Snoghøj

Før den Gamle Lillebæltsbro kom til, måtte bæltet krydses med en færge, hvilket ikke er så længe siden igen. I det Den gamle bro blev indviet 14. Maj 1935 (en pudsig ting er at indvielsen af Bridgewalking skete næsten på 80 års dagen, da indvielsen fandt sted 10. Maj 2015).
Da Ruder Konge var knægt skete overfarten fra Snoghøj på Jyllandssiden til Middelfart på Fyns siden.
Men da banen og lokomotivet vandt frem i løbet af 1800-tallet flyttedes overfarten til Fredericia og Strib, med andre ord man kom i land med toget i Strib.
Da Automobilen vant frem blev der plads til en lille bilfærge mellem Snoghøj og Middelfart.
Da broforbindelsen stod færdig i 1935, ja så løb tiden ud for færgeoverfart både mellem Snoghøj og Middelfart samt Fredericia og Strib.
Kilometerstenen vidner om den færgeoverfart der engang var på stedet fra Snoghøj.

Som en lille sidebemærkning, jeg havde ikke tænkt over at fisken i Middelfarts byvåben var en marsvin, før jeg så ryggen af en rulle rundt ude i Lillebælt og efterfølgende lå som en sort skygge lige under vandoverfladen.

Hvis man som jeg er en nysgerrig hund, så findes der masser af information at hente på nettet, eksempelvis var Marsvinejagt en stor ting tilbage i tiden og området lige Syd for Middelfart var et af de store jagtområder, som jeg forstår på de tekststykker jeg har fundet på nettet, så er metoden man anvendte dengang den samme som færingerne anvender i dag, når der jages Grindehvaler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.